Rumsren!

Japp. Farley är vid 13 och en halv vecka helt rumsren. Han har inte ens provat att kissa inne en enda gång sedan i fredags. Det var alltså i fredags det hände för sista gången. Han kom springande och såg helt hysterisk ut medans han gapade och ropade... Och kisset flödade i en lång rand bakom honom. Stackars liten. Han försökte verkligen hålla sig och gå ut och kissa. Fick torka kiss från hallen och in i datarummet och in i vardagsrummet. Hela vägen... Sedan dess har skurhinken haft ledigt. Han säger till och han kissar inte alls lika ofta som förut. Och när han kissar så kissar han rejält. bajseriet har ju varit helt ok hela tiden tycker jag. Enda gången han bajsat inne har varit då han varit dålig i magen. Men efter ett foderbyte har allt funkat helt perfekt. Nu är avföringen fast och fin och mörk. Och han fiser inte hela nätterna och är orolig utan har börjat sova igen hela natten.
Vi har också tagit bort valphagen och har nu satt stängsel ut mot vägen/häcken istället. Vi ska kompletera med mer stängsel senare i veckan. Funderar på att smälla upp fårstängsel efter häcken och låta det vara kvar. Känns liksom lite tryggare och fårstängsel syns ju inte heller. Nog för att kompostgaller är bra men det blir aldrig lika stadigt. Och ska man stängsla in mycket så blir det dyrt.
Farley njuter av att kunna springa omkring på hela gården nu och han är så SNABB! Han har väldigt fin kontroll över kroppen. Jag skulle tro att skogspromenaderna varje dag har gett en liten utdelning. Dessutom så växer kroppen jämnt och fint. Ingen dragster här inte. ;O)
Han börjar bli stor grabben. Ingen liten, liten valp längre utan en stor pojke som kan själv. På lördag ska vi ut på bruks och kika på tävlingar. Jag kanske hjälper till med ngt men vi får väl se vad kroppen säger. Just nu så säger den nej. Däremot ska Stefan skjuta i rapportskogen. Så då passar vi på att socialisera oss med bruks och lära oss hur man ska göra på tävlingar.
Vi tränr just nu sitt, ligg, sitt-stanna och nej. Allt går jättebra. Han är så lyhörd och försöker verkligen göra rätt. Samt så har han en underbar ögonkontakt. Den är spontan och naturlig för honom. Jag har laltid haft kontakt med honom när jag pratat med honom och han lyssnar alltid på mig när han har ögonkontakt. Så himmla duktig!
Sen så står båda öronen upp nu också. =O) Han är så söt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0